Wednesday, 18 November 2009


A spatial intervention aimed to install a series of benches trought Fordham Park, forming part of the architectural interface between interior and the exterior space of the street's public domain. The goal is to provided for a mix of users and fonctions more than just places to sit, places that do not impose a manner of behaving and moving and benches that were attractive with good views, attractive landscaping or interesting architecture. That's why the benches are installed on the top of small hills to raise the height of the users (place of rest, observation and relaxation) and some of them are in the flat floor around the trees and near the paths (place of meeting point and gathering). The materiality and the design of the benches which have to allies conviviality and appropriation are connected to the site and correspond to all sorts of desires.